Vélemények

Kedves leendő Olvasóm!

Itt gyűjtöttem össze néhány véleményt és visszajelzést azoktól, akik már olvasták a meseregényem. Olvass bele, hogy másoknak hogy tetszett a történet.

Gyerekek véleménye

 

„Még rengetegszer elolvasnám, mert az egész nagyon tetszett. A legjobban Turbócsot szerettem benne. Az volt a legizgalmasabb, amikor Arte Míziát és Turbócsot elrabolta a varjú, és napokig nem találkozhatott egymással a két manó.”

 Áron, 12 éves


„Jó, és szórakoztató. Minden tetszik benne. Az volt a legizgalmasabb rész, amikor a termésmanók egy léghajóban ültek, és az üldözés közben kidobálták az összes homokzsákot.”

 Benedek, 8 éves


„Ami nekem tetszett: Amikor Langlia beengedi őket a barlangba, és ott beszélgetnek a kövekkel. Amikor megszöktek a tűzkígyóktól, elmentek a Fehér Atyákhoz, és ott feltöltötték Arte Míziát.”

Petra, 8 éves

 

     Szülők véleménye

 

Kedves Zsuzsi!

Köszönet a csodálatos történetért. Arte Mízia kalandjait jómagam is érdeklődéssel olvastam fel esténként a 10 éves fiamnak. Lehetséges, hogy jobban vártam az esti meseolvasást, mint ő.

Azon túl, hogy példaértékű a két termésmanó története a kitartást, a felelősségvállalást és a barátokért való kiállást illetően, a könyved, mondhatnám, “csodát tett”.

A fiam, aki nem szeret maga olvasni, én szoktam neki mesélni esténként kiskora óta, kivette a kezemből a könyved. Kivette, és azt mondta, hogy ő szeretne felolvasni nekem.

Arte Mízia történetét ő mesélte esténként.

Azóta sem vett egy könyvet sem a kezébe. Úgyhogy várjuk szeretettel a következő könyvedet.

Üdv,

Rita

 

Izgalmas, fordulatos mese, nekem rögtön a Rumini jutott róla az eszembe. A kisfiam esténként mindig nagyon várta, hogy olvassam neki. Elmerült a varázslatban, kalandokban, és még hónapok múlva is vissza tudta idézni belőle a főszereplő manókat, Murmucot és Turbócsot, valamint más kedves figurákat, például a sárkányt, a hercegnőt és a falakókat.

Hidas Judit

 

A 8 éves Zoéval és 9 éves Nátánnal olvastuk esténként elalvás előtt. Bár a gyerekeim kifejezetten mindent el szoktak követni, hogy minél később kerüljenek ágyba, most alig várták, hogy bekuckósodjunk a szobájukba és folytatódjon a két kis termésmanó, Murmuc és Turbócs kalandja.

Gyorsan felismerték a két csibész, de bátor manó közül melyikük kire is hasonlít leginkább. Így mintha csak róluk szólna a sok izgalmas kaland, teljesen bele élték magukat a történetbe.

Jártunk a föld alatt, repültünk beszélő sárkány, Langlia hátán, ellátogattunk a parázsevő Tűzkígyó Királyhoz, még a falevelében is megtapasztaltuk az életet. Számtalan kalandban volt részünk a kitartó manók segítségével, miközben kerestük az ellopott Arte Míziat, ami segíthetne meggyógyítani a természet betegségeit.

A könyv amellett, hogy mindvégig izgalmas, gyereknek, felnőttnek egyaránt, lopva becsempészi a tanítást a természet működéséről, a növényekről, kristályokról, állatokról. Szépen példázza a barátságot, segítségnyújtást, az adott szó fontosságát, kitartást, becsületességet, de legfontosabb érdeme talán, hogyha a két csínytevő, bajkeverő, huncut manóból hős lett, bárkiből, Zoéból, Nátánból, belőlem, belőled és a Te gyerekeidből is lehet.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, nagyon fogjátok élvezni, igazi családi mesekönyv!

Szeretettel: Évától